Eigen vermogen voor Oeverwind is rond!

Eigen vermogen voor Oeverwind is rond!

De inschrijving voor project Oeverwind is gesloten, we hebben het gewenste eigen vermogen rond! Dat is reden voor een feestje en ook een zucht van opluchting. Wie had een half jaar geleden gedacht dat het zo’n ingewikkelde klus zou worden. We dachten op een rustige manier op ons doel af te koersen, maar dat liep anders. Het bestuur heeft al verteld over de ontwikkelingen, maar als we er nu op terugkijken is het wel een heftige tocht geweest.

De moeilijkheden die de economie ervaart om weer op toeren te komen na de corona-ingrepen en aanpassingen is voor velen als een verrassing gekomen. Wij zagen ook niet aankomen dat er overal tekort aan personeel zou ontstaan. Samen met de oorlog in Oekraïne en de ontploffing van de energieprijzen heeft dat geleid tot een snelle stijging van de prijzen van allerlei grondstoffen en materialen en van de wachttijden om werk gedaan te krijgen. Natuurlijk gingen de banken toen ook andere eisen voor financiering van projecten stellen: hogere rente, meer zekerheden, meer eigen vermogen. Dan worden alle sommetjes anders.

Anderzijds is de noodzaak om de CO2-uitstoot te stoppen onverminderd hoog. Misschien zelfs wel hoger. Het is natuurlijk wel fijn dat de mensen die de afgelopen jaren al geïnvesteerd hebben in schone energie en energiebesparing daar nu de vruchten van plukken en veel minder getroffen worden door de hoge brandstofprijzen. Maar wel wrang voor wie dat graag had gedaan maar het niet betalen kon.

Hoe dan ook, de energietransitie blijft vreselijk hard nodig en hoe sneller we die tot stand brengen hoe beter. We zijn heel blij dat we nu de mijlpaal voor de opbouw van het eigen vermogen voor Oeverwind bereikt hebben en we de inschrijving voor dit project hebben kunnen stoppen. We gaan snel verder met het project om de windmolens aan Het Scheur zo snel mogelijk te realiseren.

Als u nog overwoog om in te schrijven voor Oeverwind, laat het ons dan weten. We zetten u graag als geïnteresseerde op de lijst voor ons volgende project. U kunt natuurlijk ook nog steeds lid worden van het VEC.

Marianne Rots
Vlaardings Energie Collectief


Deel deze pagina: