Subsidieregeling energiebesparing eigen huis weer geopend

Subsidieregeling energiebesparing eigen huis weer geopend

Het Vlaardings Energie Collectief (VEC) zet zich in voor het opwekken van schone energie, met en voor Vlaardingers. Energie die niet gebruikt wordt hoeft natuurlijk ook niet opgewekt te worden, en daarom is het VEC blij dat de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) van 2 september 2019 tot en met 31 december 2020 weer geopend is. Via deze regeling kunt u subsidie aanvragen voor isolerende en energiebesparende maatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd aan uw huis. Om subsidie aan te kunnen vragen moet u eigenaar èn bewoner van het huis zijn, of u moet bewoner worden na renovatie. In totaal is er €84 miljoen beschikbaar voor deze regeling. Na 2020 kunt u subsidie aanvragen voor verduurzaming van uw woning via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Er is ook subsidie beschikbaar voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).

Om subsidie aan te kunnen vragen moet u minimaal twee energiebesparende of isolerende maatregelen uitvoeren. Voorbeelden zijn spouwmuurisolatie, vloerisolatie of hoogrendementsglas. Als u wilt weten welke maatregelen voor uw huis het beste rendement geven kunt u een maatwerkadviesrapport aanvragen. Ook voor dit rapport kunt u subsidie aanvragen. Voor energiebesparende maatregelen kunt u maximaal €10.000 subsidie ontvangen. Neemt u zeer ingrijpende maatregelen, dan kunt u subsidie aanvragen voor het zeer energiezuinig pakket. U kunt dan maximaal €15.000 subsidie aanvragen. Bent u benieuwd hoeveel subsidie u zou kunnen ontvangen? U kunt een inschatting maken met de rekentool van RVO. Per woning kan één keer subsidie worden verstrekt.

 

U kunt extra besparen door mee te doen met de inkoopactie van de WoonWijzerWinkel, het officiële energieloket van de gemeente. De WoonWijzerWinkel biedt extra voordelige prijzen voor verschillende isolerende maatregelen. Meer informatie over de SEEH, inclusief de rekentool en een volledig overzicht van energiebesparende en isolerende maatregelen die onder de subsidieregeling vallen vindt u via https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/subsidieregeling-energiebesparing-eigen-huis-open. Meer informatie over de inkoopactie van de WoonWijzerWinkel vindt u op www.woonwijzerwinkel.nl/inkoopisolatie.


Deel deze pagina: