VEC gaat voor goedkope en groene energie van en voor Vlaardingers

Wie wij zijn

Bestuur

 

Ton van der Steen – Voorzitter

Mijn betrokkenheid bij duurzaamheid is altijd al groot geweest en dan is het een uitdaging als je dat onderwerp met geestverwanten mag trachten om te zetten in daden die bijdragen aan de groene doelstellingen van het VEC. Naast voorzitter van het bestuur bemoei ik mij met veel zaken van de juridische opzet en veranderingen op dat gebied tot en met aandacht voor, en af en toe inbreng in, de verschillende werkgroepen.


Yvonne Batenburg – Secretaris

Als moeder en grootmoeder van 6 geweldige kleinzoons voel ik me extra verantwoordelijk voor hoe wij mensen met onze aarde en grondstoffen omgaan. Hoe zal de toekomst er uit zien als wij, deze generatie, doorgaan met de aarde en energiebronnen uit te putten. Dat wil en kan ik niet laten gebeuren. Daarom probeer ik op mijn manier een bijdrage te leveren, onder andere door me in te zetten voor de noodzakelijke energietransitie. In mijn rol als secretaris van het VEC behartig ik o.m. de juridische zaken, het privacybeleid en ben sparringpartner van de overige bestuursleden en vrijwilligers.


Kees Borsboom – Penningmeester

Als penningmeester beheer ik de financiën en registreer de inkomende en uitgaande geldstromen per project zodat een duidelijk inzicht is bij de leden van de coöperatie. Daarnaast draag ik graag bij om andere energiebronnen dichter bij de Vlaardingers te brengen om zo sneller een energie neutrale en CO2 vrije stad te worden.


Ada Pellearts – Algemeen bestuurslid

Jaren geleden hebben we zonnepanelen aangeschaft. Ik ervaar hoe dat je betrokkenheid bij het opwekken en het gebruik van energie vergroot. Voor mij zou het mooiste zijn om onafhankelijk van anderen duurzaam in onze energiebehoefte te kunnen voorzien. Helaas lukt dat niet, maar ik zet me graag in om Vlaardingers bewust te maken van hun energiegebruik; dit kan vast een paar tandjes minder.  Voor de energiebehoefte die overblijft wil ik Vlaardingers stimuleren om duurzaam opgewekte energie te gebruiken. Voor het VEC ben ik het meest actief voor Zonne-energie, wijkgerichte aanpak en communicatie.


Jos van Waas – Algemeen bestuurslid

Alweer vele jaren geleden (tot de spijtige opheffing in 2011) was ik donateur van (de oorspronkelijke) Stichting De Kleine Aarde en lezer van het gelijknamige tijdschrift. De Kleine Aarde ontwikkelde nieuwe duurzame technieken met betrekking tot voedsel, water en energieopwekking.
Ook introduceerde De Kleine Aarde het model van de ecologische voetafdruk in Nederland. Deze initiatieven voor duurzaam en circulair leven hebben mij tot op de dag van vandaag beïnvloed. Het lidmaatschap van het VEC en mijn participaties in zonnepanelen en in de windturbines vloeien hier dan ook logisch uit voort.
Hoe mooi is het dat ik als bestuurslid van het VEC een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van de duurzame energieprojecten van het VEC en aan het behartigen van de hiermee verbonden belangen van haar leden!


Ondersteuning van het Bestuur

 • Tim Verwaal
 • Denise Groeneweg-Schellart
 • Linda Vermaas

Windmolenaars

 • Henri Spijkerman
 • Joop de Bell

Werkgroep communicatie

 • Marianne Rots
 • Ada Pellearts
 • Jochem van Abel
 • Marijn Schellart

Samenwerking

 • Koepelorganisatie Energie Samen
 • Coöperatie De Windvogel
 • Energie Coöperatie Regio Rijnmond (ECRR)

 

 

Doe mee, denk mee!

Denk je in enige vorm ondersteuning te kunnen bieden aan ons collectief, meld je dan aan via Contact op deze site.


Deel deze pagina: