Trump steunt initiatief om 1 biljoen bomen te planten

Trump steunt initiatief om 1 biljoen bomen te planten

Tijdens het World Economic Forum in Davos, Zwitserland is een initiatief ontstaan om samen wereldwijd 1 biljoen bomen te planten om de nadelige effecten van CO2 emissie op het klimaat te compenseren. Dat zijn 1,000,000,000,000 bomen, een miljoen keer een miljoen! Volgens een bericht in de Washington Examiner geeft ook president Trump zijn steun aan dit initiatief.

De CO2 opname van zoveel bomen zou inderdaad een enorm effect hebben. In een artikel in de Britse krant The Guardian van enige tijd geleden stelt Prof. Dr. Crowther van de Zwitserse Universiteit ETH Z├╝rich dat zoveel bomen de CO2 emissie van de afgelopen jaren grotendeels kunnen compenseren. Overigens is dat geen reden om op te houden met het reduceren van die emissie want het duurt wel even voor de bomen groot genoeg zijn om veel CO2 op te nemen.

Er is al uitgezocht dat er in principe genoeg geschikte grond beschikbaar is maar de uitvoering zal vast nog wel enig gesteggel opleveren. Het planten van zoveel bomen is natuurlijk ook een hele klus. Anderzijds lijkt de aanplant van bomen de makkelijkste en goedkoopste manier om het broeikasgas in de atmosfeer te verminderen. Het planten van bomen, en ook het stoppen met kappen van tropisch regenwoud, kan zeker geweldig helpen bij het beperken van de klimaatveranderingen.


Deel deze pagina: