Burgerproject Oeverwind een stap dichterbij

Burgerproject Oeverwind een stap dichterbij

Het bezwaar van de restauranthouder tegen de windmolens is ongegrond 

Er mogen twee windmolens komen in het Oeverbos. Dat heeft de Raad van State op 12 mei besloten. In 2019 had de gemeente vergunning verleend voor de plaatsing van twee windmolens in het Oeverbos en had het bestemmingsplan daarvoor aangepast. Midden Delfland B.V, het bedrijf achter het vroegere restaurant ‘t Oeverbos had hier bezwaar tegen gemaakt bij de Raad van State. Nu is dat bezwaar ongegrond verklaard. Ook als het restaurant na de aanleg van de Blankenburgverbinding terug zou komen, wordt het door de windmolens niet onaanvaardbaar belemmerd, oordeelt de Raad van State. Daarmee komt de realisatie van de twee burgerwindmolens een grote stap dichterbij.

De coöperaties Vlaardings Energie Collectief (VEC) en de Windvogel willen samen deze twee windmolens bouwen. Daarmee kan voor 5500 huishoudens schone stroom opgewekt worden, ongeveer 17.000 megawattuur per jaar. De coöperaties willen graag vaart maken en kunnen nu verder. Binnenkort zal het VEC de Vlaardingers uitnodigen mee te doen in de financiering van de windmolens. Daarmee is een aantrekkelijk rendement te verdienen.


Deel deze pagina: