Locaties voor windmolens bij Oeverbos uitgezet

Locaties voor windmolens bij Oeverbos uitgezet

De locaties voor de windmolens van het Vlaardings Energie Collectief (VEC) en de Windvogel zijn nu bij het Oeverbos uitgezet. Dat is de eerste fysieke stap voor het bouwen van de molens.

Vandaag zijn bestuursleden en specialisten van de twee coöperaties de locaties gaan bekijken en de experts van de Windvogel hebben gecontroleerd dat het uitzetwerk correct is gedaan. Op de beide locaties worden de komende weken metingen uitgevoerd om de draagkracht van de grond precies vast te stellen. Op basis daarvan wordt er geheid. De fundering van de windmolens wordt een betonnen plaat met een diameter van 18 meter. De mast van de molens heeft een diameter van 4 meter. Langzaam maar zeker krijgen de windmolens gestalte.

Op een van de locaties staan nu de distels en andere planten manshoog. Het was even zoeken voor we sommige paaltjes met rode kop en codering daarin gevonden hadden. De molens zijn behoorlijk groot en alle delen ervan op locatie brengen wordt een flinke klus. Er zal daarvoor een gebied vrij gemaakt moeten worden voor het transport. Uiteraard wordt er voor gezorgd dat naderhand de natuur hersteld wordt en de omgeving goed verzorgd achterblijft.  

De coöperaties Vlaardings Energie Collectief (VEC) en de Windvogel willen samen deze twee windmolens bouwen. Daarmee kan voor 5500 huishoudens schone stroom opgewekt worden, ongeveer 17.000 megawattuur per jaar. Binnenkort zal het VEC de Vlaardingers uitnodigen mee te doen in de financiering van de windmolens. Daarmee is een aantrekkelijk rendement te verdienen.

 


Deel deze pagina: