Informatieavond Oeverwind (26 oktober 2021)

Informatieavond Oeverwind (26 oktober 2021)

Informatieavond 26 oktober 2021

Investeren in project Oeverwind

Het is zover! Vlaardingers en andere belangstellenden kunnen nu inschrijven voor participatie in project Oeverwind. De voorbereidingen hebben een flinke inspanning gevraagd maar nu staat alles in de startblokken om de twee windmolens in het Oeverbos te realiseren.

Tot eind november kunnen mensen die mee willen doen, inschrijven voor obligaties die het VEC uitgeeft. De documentatie voor dit project vindt u op de Windpagina van deze site. Wilt u het project horen toelichten of ruim de gelegenheid krijgen vragen te stellen en te kunnen luisteren naar de opmerkingen van anderen, kom dan naar de informatieavond in de Windwijzer op 26 oktober. De avond begint voor leden om 19:30 uur; vanaf 20:00 uur is iedereen van harte welkom.

Informatieavond over investeren in project Oeverwind
Locatie:           De Windwijzer, Schiedamseweg 95, Vlaardingen
Datum:           26 oktober 2021
Tijd:                 Voor iedereen vanaf 20:00 uur
                          Voor VEC-leden vanaf 19:30 uur

De obligaties kosten €50 per stuk. De verwachte rente is 4 tot 5% per jaar. De looptijd is maximaal ongeveer 20 jaar. De inschrijving staat open tot 2 december. Het VEC is een coöperatie; als u wilt meedoen met het project moet u lid worden. Dat kost eenmalig €50.

Met de uitgifte van deze obligaties hoopt het VEC een bedrag van €850.000 tot €900.000 op te halen voor de financiering van de twee windmolens. Voor dit project werkt het VEC samen met coöperatie De Windvogel die al meer ervaring met windmolens heeft. De Windvogel zal ook een dergelijk bedrag inbrengen. Met de inbreng van de beide coöperaties kan de verdere financiering gerealiseerd worden via een banklening.

We verwachten de windmolens in de loop van 2023 in bedrijf te kunnen nemen. Ze worden geplaatst aan Het Scheur in het verlengde van de windmolens die daar al staan. Naar verwachting zullen ze 19.000 MWh energie produceren, goed voor de elektriciteit van ongeveer 7000 huishoudens ofwel 20% van de Vlaardingers.

We zien u graag op 26 oktober in de Windwijzer.


Deel deze pagina: