Vlaardingen gaat voor de wind

Vlaardingen gaat voor de wind

Een goede boterham verdienen met iets dat de moeite waard is. Dat willen we allemaal graag. Wij van het VEC zijn weliswaar vrijwilligers, maar we hopen u te interesseren met ons mee te doen: samen twee windmolens neerzetten aan de Maassluissedijk en daar een goed rendement op maken.

Het VEC geeft nu obligaties uit voor de bouw van deze windmolens. Het concept is ‘schone energie voor en door Vlaardingers’. Mensen uit de regio kunnen ook meedoen. We willen €850.000,- ophalen zodat we samen met partner De Windvogel de windmolens kunnen financieren. We verwachten na de opstartfase jaarlijks 5% rente te betalen. De vergunning is verleend, de subsidie is toegekend en we mogen bouwen op grond van Staatsbosbeheer. Als we nu genoeg Vlaardingers vinden die mee willen doen, dan kunnen we in 2023 schone stroom leveren.

De steun voor de energietransitie groeit snel, vooral ook onder jongeren. Als u nu instapt helpt u mee aan het CO2-neutraal maken van Vlaardingen. Deze windmolens gaan schone stroom leveren voor 20% van de Vlaardingse huishoudens. Iets om trots op te zijn. Maar daarvoor hoeft u het niet te doen. Het is ook gewoon een gezonde investering: 4-5% rendement per jaar.

We zijn een coöperatie dus om mee te doen moet u lid zijn van het VEC. Dat kost eenmalig €50. Bedrijven en andere organisaties kunnen ook lid worden. De inschrijving staat open tot 2 december. De minimale inleg is €50 en de looptijd is maximaal ongeveer 20 jaar. U vindt alle projectinformatie op de Windpagina. Als u vragen heeft staan we u natuurlijk graag te woord. Neem contact met ons op en dan reageren we snel. We hopen dat u meedoet.


Deel deze pagina: