Oeverwind Vlaardingen BV

Oeverwind Vlaardingen BV

18 november was het zo ver! In ons ideaal om de duurzaamheid van onze stad en de inwoners van Vlaardingen een stap verder te brengen hebben we de BV opgericht, die twee windmolens gaat bouwen langs de Waterweg en die eigenaar wordt van deze windmolens.

De BV heeft de naam” Oeverwind Vlaardingen BV” gekregen en moet bijna 20% van de Vlaardingse huishoudens van groene stroom gaan voorzien. De BV is voor 50% eigendom van ons, het Vlaardings Energie Collectief (VEC), en voor 50% van onze partner de Windvogel.

Het VEC is een coöperatie waarvan iedereen lid kan worden voor € 50 eenmalig. Dan kan je ook participeren in de windmolens. Je kunt indirect een stukje eigenaar worden van de windmolens door obligaties te kopen van het VEC vanaf € 50. Het rendement waar wij naar streven is 5%, dus heel wat meer dan je nu op de bank krijgt. Het VEC heeft ongeveer € 1 miljoen nodig aan obligaties om ons aandeel in de BV te kunnen voldoen. Op dit moment hebben leden zich ingeschreven voor bijna €  3,5  ton, dus we hebben nog meer enthousiastelingen nodig, die het klimaat een warm hart toe dragen en tegelijkertijd een leuk rendement op hun geld willen krijgen.

Op onze website www.vlaardingsenergiecollectief.nl onder het kopje wind tref je alle informatie aan die je nodig hebt om een verantwoord besluit te nemen over participeren in onze windmolens. Je hebt nog enkele weken de tijd om de obligaties aan te schaffen!

De start van de bouw van de windmolens vindt naar alle waarschijnlijkheid eind 2022 plaats zodat in het twee kwartaal van 2023 de eerste opbrengsten kunnen worden binnengehaald. Daarmee lost Vlaardingen een deel van de opgaven in om tot klimaatneutraliteit te komen.

Wij zijn bij voorbaat al trots om daaraan samen met jullie een bijdrage te mogen leveren.

Ton van der Steen, voorzitter van het VEC


Deel deze pagina: