Update Juli 2023: Afsluiting van het Oeverbos voor windmolens Oeverwind Vlaardingen

Update Juli 2023: Afsluiting van het Oeverbos voor windmolens Oeverwind Vlaardingen

Beste bezoeker van het Oeverbos,

Oeverwind Vlaardingen (een samenwerking van het Vlaardings Energie Collectief en De Windvogel) is gestart met de bouw van twee windmolens in het Oeverbos. Via deze brief informeren wij u over de vorderingen van het project en de afsluitingen van autotoegang en de fiets- en voetpaden.

Werkzaamheden

De plaatsing van twee turbines met een ashoogte van tachtig meter is een grote operatie. Voor het uitvoeren van de werken – zoals het leggen van funderingen en het inrichten van kraanopstelplaatsen – is het nodig om het bouwterrein af te sluiten. Wij doen dit om uw veiligheid als bezoeker van het Oeverbos te garanderen en vragen hiervoor uw begrip.

Dit betekent dat vanaf 14 augustus 2023 het hier onder aangegeven deel van het terrein en het naastgelegen fietspad (Deltapad) niet meer toegankelijk is voor bezoekers. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de fiets- en voetpaden langs het water. Afsluitingen zijn ter plaatse met hekwerken en borden aangegeven.

Vanaf 24 juli 2023 is de centrale toegang naar het Oeverbos voor auto’s niet meer open en met een poort afgesloten. De werkzaamheden zullen in totaal circa vijf maanden in beslag nemen.

De aanvoer van de grote onderdelen [de wieken van 50 m.] van de turbines zijn nu in twee nachten van 22-23 augustus en van 24 – 25 augustus gepland, mits weersomstandigheden het toelaten. De route is vanaf afslag-8-A20 via de Marathonweg naar de Maassluissedijk.

De exacte planning en verdere afsluitingen van aanvoer van grootmaterieel en het hijswerk worden bekend gemaakt op onze website www.oeverwindvlaardingen.nl

Heeft u vragen? Wij beantwoorden ze graag. Neem s.v.p. contact met ons op via e-mail : info@oeverwindvlaardingen.nl
Met vriendelijke groet, Oeverwind Vlaardingen BV

Info Oeverwind


Deel deze pagina: