Bijzonder transport door Vlaardingen

Bijzonder transport door Vlaardingen

In de late uurtjes van 22 en 24 augustus zijn de rotorbladen van de twee windturbines naar de bouwplaats in het Oeverbos getransporteerd. De bladen zijn van de Rotterdamse haven via Utrecht naar Vlaardingen gebracht. Niet de kortste route, maar dat had alles te maken met de lengte van het bladen, 57m en deze kunnen niet door een tunnel vervoerd worden.  Om een dergelijk transport te realiseren zijn veel mensen in de weer. Voor de begeleiding van het transport, de afzetting en te zorgen dat het vooral veilig gebeurd. Een extra complicatie was dat er gewerkt wordt aan het kruispunt bij de afslag van de A20 ter hoogte van de afslag Vlaardingen West. Het was bijzonder indrukwekkend om 3 vrachtwagens van elk 65 achter elkaar de afrit af te zien komen en dan vervolgens uiterst voorzichtig onder het viaduct door te zien gaan. Waarna vervolgens bleek dat er nog een boom in de weg stond en een reclame zuil. Al met al is alles netjes afgeleverd en kijken we uit naar het volgende transport t.w. de onderdelen van de torens. Met de huidige planning worden deze verwacht in week 35 en dan kan het in elkaar zetten van de turbines uitgevoerd gaan worden. Vanaf het fietspad langs het water kunt u de activiteiten volgen.


Deel deze pagina: