Open Energiedag 16 september in ‘t Oeverbos

Open Energiedag 16 september in ‘t Oeverbos

Heeft u iets gezien van het transport van de wieken voor de windturbines van Oeverwind Vlaardingen naar de bouwplaats? Misschien het filmpje bekeken? Indrukwekkend, vindt u niet? Het stemt tot nadenken hoe die
enorme gevaartes in elkaar gezet gaan worden. Als u nieuwsgierig bent geraakt, kom dan 16 september tussen 10 en 14 uur naar de Open Energiedag bij onze bouwplaats in ‘t Oeverbos.

Plaats:
Bij GMB-bouwkeet op het Oeverbospad, zie kaartje

Tijd:
16 september 2023 van 10 tot 14 uur

Parkeren:
van 10:00 tot 14:00 uur op het parkeerterrein van Informatiecentrum Blankenburgverbinding adres:
Maassluissedijk 199, BAAK-poort 53, 3133 KB Vlaardingen

In het kader van de NWEA Open Energiedag organiseren we een feestelijke bijeenkomst met uitzicht op de bouwlocatie. De opbouw van de mastdelen en misschien ook de wieken zullen dan te bewonderen zijn. Er zijn
mensen die kunnen toelichten hoe de bouw in zijn werk gaat. Wethouder Koen Kegel van duurzaamheid en de energietransitie is ook zeer geinteresseerd in de ontwikkelingen en hij zal om 10:30 uur aanwezig zijn.

Wist u trouwens dat ook moderne windturbines een molenaar hebben? Voor de windturbines van Oeverwind hebben we er zelfs twee. Wat hun rol is zullen ze u graag vertellen. Ze zijn zich al aan het voorbereiden voor als
de windmolens, hopelijk nog voor het eind van het jaar, in bedrijf zullen worden gesteld. Aannemend dat het allemaal naar verwachting verloopt zal deze samenwerking van het Vlaardings Energie Collectief en de Windvogel 18.000 megawattuur per jaar aan duurzame stroom produceren.

De plaatsing van twee turbines met een ashoogte van tachtig meter is een grote operatie. Omwille van de veiligheid zal het bouwterrein zelf niet toegankelijk zijn. Ook de toegankelijkheid van het gebied is enigszins
beperkt. Het is daarom handig als u te voet of met de fiets kunt komen. De toegankelijkheid is op bijgaand kaartje aangegeven. Mocht u liever met de auto komen dan kunt u parkeren bij het informatiecentrum van de Blankenburgverbinding. Van daar is het 800 meter lopen naar de bouwkeet.

Heeft u vragen? Wij beantwoorden ze graag; neemt dan s.v.p. contact met ons op. Wij zien u graag op zaterdag 16 september 2023


Deel deze pagina: