Nieuwsflits – de molens draaien!

Nieuwsflits – de molens draaien!

Beste leden/belangstellenden,

Met veel plezier laten we u weten, dat beide windturbines draaien en dus stroom opwekken. Als Vlaardinger heeft u dat misschien al waar kunnen nemen. 4 turbines op een rij, die statig duurzame energie op staan te wekken. Een mooi gezicht! De eerste twee staan er al enig jaren, maar de twee laatste zijn dus de nieuwe aanwinsten op initiatief van het VEC en de Windvogel.

De huidige fase van onze turbines is dat zij 240 uur ongestoord moeten draaien. Indien dit met goed gevolg is afgerond vindt een inspectie plaats of alles goed gemonteerd en afgewerkt is en zo ja dan vindt de officiƫle overdracht plaats.

De keet van Vestas is inmiddels weg, maar om het bouwterrein weer in ere te herstellen moet nog wel het een en ander gebeuren. De vervuilde grond b.v. afvoeren, hekken verwijderen, grond egaliseren enz. De verwachting is dat eind van het jaar de parkeerplaats weer beschikbaar is. In het voorjaar wordt voor de verwijderde bomen/stuiken weer de nieuwen aangeplant.

groet, Ada Pellearts


Deel deze pagina: