VEC gaat voor goedkope en groene energie van en voor Vlaardingers

Zonproject “Motexion”

Op 12 maart 2019 is ons 1e collectieve zonnedak op het pand van Motexion aan de James Wattweg officieel door wethouder Silos inwerking gesteld. Op het dak liggen 230 panelen en deze zijn verdeeld in 265 certificaten van 250 kWh per jaar.  De certificaten zijn verdeeld over 34 deelnemers.  Om dit waar te maken moeten de panelen dus  66.250 kWh opleveren. In het eerste jaar is dit goed gelukt.

 

Zonproject “de Koningin”

Het dak van de Koninginnelaan 3 t/m 395 ligt klaar om ons tweede collectieve zonnedak te gaan verwelkomen. Dat kan, maar onder één voorwaarde, dat u mee doet!

              

De grens van uw deelname is tot maximaal 10.000 kWh, maar u heeft het meeste rendement als uw deelname niet uitgaat boven uw eigen gebruik.

U koopt één of meerdere certificaten van 250 kWh voor de prijs van € 310 per stuk (eenmalig). U krijgt hiervoor jaarlijks van uw energiemaatschappij de energiebelasting terug. De opbrengst per certificaat ligt nu rond de € 30,- (prijspeil 2019). Verder doet u mee in de opbrengst van de verkoop van de energie door de coöperatie. Na aftrek van kosten is de verwachting dat de opbrengst jaarlijks rond € 10,- zal zijn. Totaal kan een certificaat jaarlijks € 40,- opleveren.

Op het dak is plaats voor 252 zonnepanelen en dit is goed voor 281 certificaten van 250 kWh.  Lees alle informatie in de Project informatie brochure en in AFM informatiedocument de Koningin-2 
Word lid en schrijf in voor een aantal certificaten!

 


Deel deze pagina: