Wie wil een jonge boom?

Wie wil een jonge boom?

De bouw van de windmolens in het Oeverbos komt steeds dichterbij. We zijn nu voorbereidingen aan het treffen voor de aanvoer van de onderdelen. In zijn soort zijn onze windmolens maar kleintjes, tiphoogte 146 m, maar de onderdelen zijn toch enorme gevaartes. Er komt wel wat voor kijken om die op hun plek te krijgen. Daarvoor moet de begroeiing van de laatste paar jaar, na de ruiming die in het Oeverbos al gedaan was voor de Blankenburgverbinding, weer gedeeltelijk verwijderd worden. Dat gaat deze winter gebeuren.

En toch voelt het ongemakkelijk. Gaan we allerlei jonge boompjes en struiken weghalen, net nu het er weer wat natuurlijker en groener begint uit te zien. Maar dit is onvermijdelijk, anders krijgen we de windmolens niet op hun plaats. Als de bouw is voltooid zorgen we voor nieuwe aanplant. De omgeving gaat er dan weer mooi en groen uitzien.

Ondertussen willen we wel zo veel mogelijk natuurvriendelijk te werk gaan. Naar verwachting gaan we enkele tientallen jonge bomen ruimen. Die zijn 4 of 5 jaar oud. Voor zover we weten gaat het vooral om zuilvormige esdoorns ofwel Acer Columnare. Daarnaast verwachten we dat ook een aantal walnootbomen, Juglans Regia, geruimd moeten worden. Als er voldoende animo voor is kunnen we deze jonge bomen met een kluiten-rooi-apparaat uitnemen. Wie daar belangstelling voor heeft kan deze voor eigen rekening komen ophalen. Zo’n jonge boom weegt waarschijnlijk ongeveer 100 kg en is zo’n 4 of 5 meter hoog.

Als u interesse hebt voor een of meer van deze bomen, laat het ons dan voor eind januari weten. Bij voldoende belangstelling kunnen we het rooien in februari organiseren. We kunnen dan ook een dag afspreken waarop u de boom of bomen kunt komen ophalen. Bent u geïnteresseerd? Laat het ons weten via het emailadres op deze site.


Deel deze pagina: