VEC gaat voor goedkope en groene energie van en voor Vlaardingers

HOE WORD IK LID VAN DE COÖPERATIE VEC

U kunt op 2 manieren lid worden van het VEC.

 • Kiest u voor lid worden zonder te participeren in een zonnedakproject, meldt u zich dan aan door dit formulier in te vullen. Ook als u later mee wilt doen in een windproject kunt u zich zo aanmelden.
  De statuten van het VEC staan hier en de voorwaarden voor het lidmaatschap staan hier. Lidmaatschap van het VEC kost € 10,- per jaar, of eenmalig € 50,-.

 • Wilt u lid worden en waarschijnlijk meedoen met een collectief zonnedak, dan is het wenselijk om onderstaande procedure te volgen. Het is goed u te realiseren dat het alleen zinvol is om met een collectief zonnedak mee te doen tot max. uw energiegebruik en als uw energiemaatschappij een meewerkende maatschappij is. Op dit moment zijn dat Eneco, Nuon, Engie, Greenchoice, Qurrent en om|nieuwe energie.
  Het VEC maakt voor de administratie van collectieve zonnedaken gebruik van Zon op Nederland. Zij zorgen voor de administratie van de ‘postcoderoos’-regeling. Dit houdt in dat een deelnemer in zo’n collectief zonnedak van de energiemaatschappij de energiebelasting op de afgenomen stroom terug krijgt. Maar alleen als de postcode van het collectieve dak in het gebied ligt van de postcode van het huisadres van de deelnemer of de naast gelegen postcodes.
  Om lid te worden van het VEC en deel te kunnen nemen aan een collectief zonnedakproject volgt u een paar stappen op de website van Zon op Nederland, zoals hieronder beschreven. Dit is een puur administratieve procedure. U verplicht zich hiermee niet om ook echt deel te gaan nemen aan een collectief zonnedakproject.
 • 1. Registreren

 • 2. Lid worden

 • 3. Keuze maken

1. REGISTEREN BIJ ZON OP NEDERLAND

Door te klikken op de menuknop [Gebruikerspagina] kunt u zich bij Zon op Nederland registreren als nieuwe gebruiker. U geeft daarbij een gebruikersnaam, emailadres, postcode en huisnummer op. Na deze registratie krijgt u een email met uw wachtwoord om in te kunnen loggen op de gebruikerspagina. Eenmaal ingelogd kunt u uw gegevens aanvullen zoals o.a. volledige naam, telefoon-, bankrekeningnummer en code (EAN) van de elektriciteitsmeter. Alle gele velden moeten ingevuld worden om verder te kunnen gaan. Op een volgende pagina kunt u aangeven wie uw elektriciteitsleverancier is. U kunt hier ook zien of deze de postcoderoos-regeling ondersteunt. Als alles compleet is kunt u door naar de volgende stap waarbij u lid kunt worden van de coöperatie VEC. Daartoe klikt u op het derde onderwerp van de gekleurde balk: “lid worden van een coöperatie”.2. LID WORDEN VAN DE COÖPERATIE VEC

In deze stap kunt u aangeven dat u lid wil worden van de Coöperatie VEC. Klik hiervoor op de menuknop [lid worden van een coöperatie]. De coöperatie VEC staat bovenaan in de lijst. Nadat Zon op Nederland in een e-mail heeft bevestigd dat u lid bent geworden, krijgt u het bewijs van deelname dat u kunt downloaden.

U bent nu lid van de coöperatie VEC!

U hoeft de volgende stap alleen te doorlopen als u op een project voor zonnepanelen wilt inschrijven.3. KEUZE VOOR EEN PROJECT

In deze laatste stap schrijft u in voor een zonproject in de buurt van uw postcode en/of een windproject. Klik hiervoor op de menuknop [inschrijven op projecten]. Maak een keuze uit de beschikbare projecten. Soms is er alleen een wachtlijst beschikbaar. Kies met hoeveel certificaten u minimaal en met hoeveel u maximaal wil deelnemen. U gaat nu nog geen verplichting aan. U krijgt een e-mail ter bevestiging. Als u nu nog geen keuze kunt of wilt maken voor een project hoeft u deze stap niet te maken.

Tenslotte
U kunt altijd op elk moment weer terugkeren naar de [Gebruikerspagina] van Zon op Nederland, om uw gegevens in te zien, aan te passen, of in te schrijven op een nieuw zonproject.

Deel deze pagina: